LegoLeia....

Sonen frågade mig ikväll om jag hade nån bild på Leia i min mobil... nä det har jag inte, svarade jag lite förstrött. Jo men det har du för jag har skickat en bild jag tagit åt dig! Så nu har jag legoLeia i min mobil.... Gulligt va?!?
Han har sprungit runt här ikväll och spelat in lite allt möjligt i mobilen bla när han gör om sin röst till Darth Vader *fnissar* Sen skulle hans dammsugning oxå dokumenteras.... så jag fick snällt ställa upp som kamerakvinna :) den filmen blev TIO minuter lång (och ingen förstod varför han fick ett minneskort på 1 GB). Sen när vi tittade på film skulle han spela in när Troy sjöng... "tyst mamma... det här är den bästa låten" så för att få den bästa inspelningen klurade han ut vilken högtalare det lät mest ur och la mobilen bredvid den, hoppas det blev bra för annars så blir det väl en repris imorrn. Natti natti... nu ska jag drömma snälla fina drömmar och inte om några zombisar eller om tjejer som kryper ut ur tv-apparater *gäspar*

image15 
Under bilden hade han skrivit mamma. Så frågan är ju egentligen vad han menade med det... antingen så var det jag på bilden hehe... (inte så dumt att få vara Leia!) eller så var det bara så att den var ju till mig. :)

Starwars vs Spiderman

Idag så ska jag sitta och vara supertråkig med näsan i böckerna... Japp tentan närmar sig och det är ju egentligen lite sent påtänkt att börja läsa nu, men bättre sent än aldrig.... Sonen lär väl surra som aldrig förr, för så är det med honom (och många andra barn oxå) att när jag inte gör något speciellt skulle han inte ens märka om jag försvann en stund. Däremot när jag pratar i telefon eller måste plugga så blir han automatiskt en liten magnet som fastnar på mig, han skulle kunna prata ihjäl någon ovan. Hans absoluta favoritämne att prata om är starwars och alla dess karaktärer som han på nått mysko sätt snappat upp fakta om. I torsdags så for vi ju och köpte lego till honom och naturligtvis så blev det starwarstema även där.... Innan starwars så var det bara spindelmannen, så på sätt och vis är det ju roligare med det nya intresset ;)


image13         vs.              image14

Siffror

Tre par skor är inhandlade. (alltid rolig med nya dojjor)
Fem månader för att betala tillbaka på bostadsbidraget. (inge roligt alls...)
Nio år är sonen. (svårt att fatta alla gånger)
Tre dagar kvar till tentan. (nervöst)
Trettiotre dagar till flytten. (pirrigt)
Femton dagar till att börja packa. (nödvändigt ont)
Två dagar kvar på påsklovet. (Suck)
En och en halv dag kvar med vintertid. :D
Sju dygn med plusgrader krävs för att det ska räknas som vår, den kan tydligen komma och gå lite som den vill :S
Tvåtusen kostar glasögonen (dyra glas eftersom bågen kostar 10 kr)



image12


Bra dag!

Idag har det hittils varit en bra dag trots att min morfar dog igårkväll. Jag och sonen har städat och dessutom så har min telefon visat sig vara hel och fungerande... den ringde! Det var en av mina bästa vänner som bara ville höra hur vi har det :) Har tänk på hur olika mina vänner är, även om jag har många så är det bara några få av dem som jag verkligen riktigt litar på. En av dem som anser sig vara en av mina närmaste har nog inte förstått att vi halkat väldigt långt bort ifrån varandra då hon aldrig hör av sig utan tycker att det är upp till mig om vi ska träffas eller bara prata med varandra. Och det värsta är att om det gått ett tag emellan våra samtal så kan jag få en utskällning för att vi inte hörs av så ofta... så nu håller jag på att avveckla... har kommit på att jag inte behöver denna negativa energi runt om mig. Har sagt en gång för mycket att det krävs två i en vänskap.. Äh... nog om dåliga vänner och tillbaka till de som gör mig glad och lycklig. Tack för samtalet idag! *många kramar till dig*  Nu ska jag och sonen åka till birsta så han får köpa sig lite lego för egna pengar, äta lite lunch på ikea och sen vidare till en klasskompis som ska hjälpa mig inför omtentan jag har på måndag. Titti som är lite sur för att jag åkt hem ska få ett besök av oss oxå :) Hoppas hon blir glad när vi kommer!!
 

image10
  

Skola

Fick ett stort kuvert idag adresserat till målsman till sonen (alltså till mig :)  ). Det visade sig att han kommit in på skolan vi sökt till, så nu ska jag bara skicka in ett ja eller nej... Hoppas att kusinerna kommit in dom oxå :) 

Färgade om håret med en gyllenblond färg, blev lite bättre iaf. Nu ser jag inte ut som en marsmänniska längre :D Ska till optikern sen och då är det ju skönt att inte håret är grönt....

Grön...

Blev grön i håret när jag färgade det *GRÅTER* ska färga om imorrn så jag ser ut som en människa igen...
image9

Birsta city

Idag var jag och min brorsdotter i birsta och kikade runt lite... tittade på skor och kläder. Eftersom hon snart fyller år så passade jag på att spana in allt hon tittade på för att få lite tips och ideer på vad en femtonåring kan önska sig... Det fanns tydligen en hel del som var snyggt i hennes ögon, ja i mina oxå för den delen. :) Det bästa av allt var nog ändå att bara få rå om denna underbara människa, hon är en liten ängel *kram på dig*.

Leta ägg

Idag var det så dags för den stora familjetraditionen "gömma och leta påskägg" som går ut på att en gömmer alla ägg för de andra som sen ska leta på fågel, fisk eller mittemellanhöjd. :) *mums* Det enda problemet var ju att jag är ensam hemma med Titti... Hon är inte intresserad av påskägg tyvärr, så jag fick gömma mitt ägg och sedan låtsas som att jag inte visste vart det var hehe.. Trot eller ej... jag hittade mitt ägg ganska snabbt, jag hade nog inte gömt det så bra *asg*  Nu kanske du tror att jag druckit för mycket av vinet, men det föll mig inte i smaken så tetran fick snällt stå kvar där i skafferiet :)

image8

Promenaden!

Har nu varit i skogen i nästan en timme på prommis med mina två systrar... Härligt härligt!! Hade iaf inga problem med att få ut Titti, hon följde piggt med oss ut. Syrran hade med sig Candy oxå :) hon sprang runt hej vilt och letade pinnar för det är det bästa hon vet... Syrran ville prova en ny stig så det gjorde vi... men vi kom inte fram där hon trott att vi skulle göra, så vi fick vända och gå samma väg tillbaka ;) Håller nu på att laga mig en smarrig middag bestående av potatisgratäng och rostbiff (mamma gjorde den igår :P) Blev hungrig av att gå vilse i skogen hehe... Hmmm... undrar om vinet i skafferiet går att dricka?? Japp.. det gör det :)

Har länge funderat på.... samt bruna ansikten och propellrar

Hur sakta är det långsammaste man får köra på motorväg???  Googlade och fick fram frågan på NTF's sida.

Fråga: Lägsta hastighet på motorväg Hur långsamt får man köra på en motorväg? Svar: Det är förbjudet att på motorväg och motortrafikled och på dess på-och avfartsvägar framföra långsamtgående fordon, d v s sådana fordon som på plan väg inte kan och får framföras med minst 40km/tim. Trots detta får inte heller en moped klass I köras på dessa vägar. Detta betyder att traktorer, motorredskap, terrängfordon, hästfordon, mopeder och s.k mopedbilar, cyklar eller motorfordon med tillkopplat efterfordon inte får förekomma på sådana vägar.

Det finns ingen undre hastighetsgräns för fordon de som är tillåtna på motorväg. Men det finns en tydlig regel i trafikförordningen som säger följande:
'En förare får inte utan giltigt skäl köra med överdrivet låg hastighet,plötsligt bromsa eller på något annat sätt hindra andra förares körning.' (FrågeID: 4787)

Så jag kommer att fortsätta att hävda att det kan vara farligare att köra riktigt sakta! Vill man köra väldigt sakta kanske man kan fundera ut en alternativ väg.... :)

Så över till annat

Sonen sov i min säng inatt, jag satt vid datorn en stund efter att han somnat, och han for runt som en propeller.... låg antingen rätt över sängen med risk att ramla ut. Han skulle inte ha någon kudde när han somnade men när jag la dit den efter ett tag så verkade han bli nöjd och kramade den ordentligt. Täcke verkar vara en fiende som måste bort.... jag bredde på honom o han sparkade av sig... När jag väl lagt mig så var han så orolig att jag inte har kunnat sova på hela natten av rädsla för att han ska ramla ner från min "prinsessan på ärtan" säng. Han skulle ju kunna slå ihjäl sig om han föll ner....
När jag satt uppe igår så spelade jag jewelquest, vilket GIFT.... jag har nog blivit beroende av det! Vissa talar om Mario men frågan är om ni har testat detta? GÖR INTE det, man fastnar direkt i kampen om att få bort alla bruna ansiken och orangea dödskallar innan draken dragit in tungan.... Får nog göra ett uppehåll så jag slipper se dessa figuer när jag blundar ;)


image6

Otroligt men sant...

Nu kommer Anki att bli riktigt chockad! Kom på mig själv att jag faktiskt bara körde 90 hem, ja inte heeeela tiden men där det var nödvändigt för att det antingen snöade för mycket eller där vissa inte förstått att det är 110 o inte 80 väg... Sånt kan irritera mig. Lyssnade samtidigt som en elak tanke dök upp på Sad but true med Metallica och tänkte på det ironiska i det hela. För det ÄR tråkigt men sant att folk inte ser skyltarna efter vägen...... 
image5
 Denna borde sitta uppe på fler ställen :D

Skärtorsdag

Idag ska man ju egentligen ta och fara till Blåkulla, men min kvast är på verkstad... Ja så det blir inget åkande för min del, tar kakan till stan i stället :) Syrran ska fixa med middag eftersom ingen i familjen ids stanna hemma under helgen, mamma och pappa ska på bröllop, brorsan till tjejens föräldrar, syster m familj ska till sälen och hemma blir Titti och jag. Mysigt för dom.... Titti och jag ska oxå mysa, ta en och annan promenad, äta godis, se på film eller tv, och naturligtvis äta en superdupergod middag. Om det är bra väder hade jag tänkt släpa ut Titti på en riktig lååååång promenad, men det är inte säkert att hon har någon lust till det... fast då tar jag fram ett koppel och släpar ut henne :) Hon måste ju förstå att hennes syster behöver promenera bort lite av godiset.

Jag fick idag hem tre provbågar :D två av dem va sååå snygga *vill ha* Men detta leder till fler utgifter förutom båge så måste jag till optikern igen för undersökning, ingen ide att köpa nya nu och behöva byta om nån månad igen (även om det är roligt med olika bågar).




Glad påsk!
Glad Påsk på er alla!

Sanningar om livet efter 29

Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.

Ett av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.

Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.

Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.

Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.

Just när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.

Ibland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.

Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!

Smala människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: 'Du vet, ibland glömmer jag äta'. Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!

Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någonting och sen så går de och gifter sej med honom.

Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ....... impulsköp ..... kör bil alldeles för fort.      SKOJAR DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!


Denna text fick jag för ett tag sedan i ett mail från en vän... tycker det stämmer in (speciellt det sista) även om jag fortfarande bara är 27 1/2  ;)


Matade kakan

Igår fick kakan lite käk och sen gick det undan....

Hund

Nedräkning

Imorgon är det dags att ta tag i livet igen... ska efter snart fem dagar av utslag och feber tillbaka till verkligheten :) Åt faktiskt tacos igår igen utan att få utslag hehe... så det va nog den fördömda ölen iaf. Ska "aldrig" mer dricka öl! Har under dessa dagar inte gjort många knop så jag har som mål att dammsuga och plocka till lite här hemma idag... Skulle verkligen behöva läsa tio böcker idag oxå, men det få bli under påsklovet. ;)

Nu har nedräkningen börjat på allvar! 43 dagar kvar....

Dusch

Att en dusch kan slita ut en så totalt visste jag egentligen, men trodde inte för min värld att det trots allt kunde vara ett helt dagsarbete... En dusch som normalt tar tio minuter tog mig idag en halvtimme, håret skulle tvättas, sköljas, i med balsam, skölja igen, tvålas in och skölja... ja allt som hör till en dusch tog mig tredubbelt så lång tid. Får nog bli ett läkarbesök imorrn *suck*  Ska inte ta något för givet hädanefter...

Borta

Har nu äntligen inga utslag kvar, men har nu ont i både händer och fötter, är även svullen om dom. MEN det kunde ju kanske varit värre.... eller????

Det va en ren sensation att jag kunde hålla mig vaken under melodifestivalen, hade sovit hela dan så det va väl därför :)  Jag tyckte iaf att det va bra Pirelli vann för det va lite fart i den låten. Bengtsing hade blivit lite för mycket... hon verkar såååå uppåt, ibland rent skrämmande. Sannas låt va jättefin, men jag kan inte komma ihåg så många lugna låtar som vunnit genom åren.

Nä... nu ska jag vila igen :)

Röda prickar

Upptäckte till min förvåning när jag vaknade att jag hade utslag över hela mig... Började tänka efter på en gång om jag ätit något ovanligt eller så... Japp det hade jag ju! Drack ju faktiskt en ölsort jag aldrig druckit innan, så nu skyller jag på den. *ARG*

En liten sak till...

Har nu kommit hem från min exman och hans nya fru (fick tacos och en öl). Glömde ju att skriva att alla barnen fanns kvar när vi slutade för dagen :) Tappade inte bort någon, så det känns bra....

Nu längtar jag till FINALEN. Vill veta vem som kommer att vinna spektaklet.... Hörde föresten idag när jag var på birsta och provade skor att det var fler än jag som röstade på Nordman för att Carola skulle åka ut i lördags :D Trodde kanske inte att jag var ensam om det, men jag har iaf inte berättat det för vem som helst (före nu då).


Solnedgång i stugan


Längtar även till sommaren och sommarstugan. Sitta och titta ut över vattnet, ta en nattur med båten, fiska och bara få vara i lugnet och nuet... ( Bilden är tagen från vår brygga.)

Panik...

Hade inte panik igår :) men börjar få det över flytten som närmar sig med stormsteg... Igår gick det kalasbra att ha "mina" små gulleungar. De var lite surriga emellanåt, som barn kan vara, speciellt när vi närmade oss sista halvtimmen. Oboy då va det inte många öron aktiverade. Tänk om man som lärare kunde ha en universalfjärrkontroll... Gud va nice ;) bara att kunna trycka på mute när man ska säga nått. hahaha... Det ska jag uppfinna (eller... nä). håller nu på att försöka få in en bra plan över hur flytten ska gå till. Har tre varianter om när jag får flytta in i lägenheten... 1. jag får nycklarna i god tid, alltså helgen innan sista april. 2. jag flyttar in den sista. 3. jag flyttar härifrån den sista och får inte tillträde i den nya förrän den andra maj. Tre senarion och tre datum jag ska boka in folk på... Lite svårt då alla som ska vara med arbetar. Jaja... det löser nog sa hon som sket i slasken.

ZZZZZZ

Idag har jag gått i koma hela dagen.. Så nu tänker jag inta soffläge till klockan blir sovdags :D Jag måste ju vara pigg imorrn när jag har huvudansvaret för klassen... Tänk om jag skulle slarva bort nån bara för att jag inte är riktigt vaken! Hemska tanke.

Tisdag

Även andra dagen slutade som en bra dag... trots jag hade haft barnen utan handledare :) Kunde lugnt konstatera att eleverna lyssnade på vad jag sa! Nice.... tänkte jag och fick en märklig känsla i magen av lycka. Undrar om denna lycka kommer att hålla i sig även på tordag när jag ska vicka????? Jaja.. bara att njuta så länge det varar (som bakterien sa).

Idag fick min underbare son följa med sin lillebror hem (alltså åka hem till pappa) och vara med han en stund, det slutade med att vi fick äta en god middag med min exmans nya fru :) Hon hade även gjort en sockerkaka som vi smaskade på till efterrätt.... När min exman kommit hem och ätit sin middag så blev det en skvätt glass oxå... inte fel att skölja ner sockerkakan med glass inte... det värsta är ju bara att jag blev så mätt att jag inte hade behöft ta bilen hem utan hade nog rullat ner för backen iaf.

Mobilen sonen vänat på kom idag *lycka* Nu ska den ju bara laddas oxå.... När jag beställde den så skulle man få en w200 med på köpet och på bilden var den rosa... Kanon, tyckte jag. Har trots allt inte vågat att hoppas på att den verkligen skulle vara rosa, för min systerdotter skulle svimma om hon fick en rosa mobil...  Jag hade ju tänkt att hon skulle kunna få den som blev "över" för jag behöver ju inte ha en till som inte ringer :) MEN den va rosa och den va riktigt fin, så nu ska jag ladda upp även den så hon kan få den när hon fyller år...

Ikväll ska jag börja att följa en ny serie på femman, ska bli skönt att slippa tänka på alla de dagserier jag nu missar då jag är i skolan hela dagarna :)

Ha dé


Första dagen..

Idag gjorde jag min första dag på min praktik, fast det får man ju inte säga för det heter vfu "för det är utbildning inte praktik". Men jag säger praktik och kommer nog alltid göra det. Det kändes bra att vara tillbaka i samma klass som i höstas, jag blev direkt påhoppad av två små söta flickor som undrade om vi inte kunde gå till maten tillsammans. Att gå till maten är tydligen en stor grej bland tjejerna, så jag funderar på om jag ska inrätta nått slags system, för annars kan det bli orättvist om nån får gå med mig fler gånger än någon annan.  Annars satt jag här ikväll och funderade på vad jag skulle kunna ha för tankar och ideer att skriva ner, har ju inte världens händelserikaste liv direkt... enda som hänt idag förutom skolan då, var att nån ringde fel, hörde knappt vad människan sa i luren och när jag ville att hon skulle säga en gång till vem hon ville tala med så blev det bara mer mummel, men till slut så hörde jag att det inte var till mig utan till nån annan. Trist tyckte jag. Vissa dagar måste jag faktiskt kolla så att min telefon verkligen fungerar eftersom den är väldigt tystlåten av sig. Undrar om det är någon fler än jag som ibland måste lyfta luren för att höra tonen som faktiskt bekräftar att det inte är så många som ringer samtidigt att telefonen inte kan ringa i beslutsångest över vilket samtal den ska koppla fram först??  Trots allt har det hänt en väldigt bra sak idag.... Jag fick en bredbandsräkning på 95:- som jag kunde riva! :)

Blir man automatiskt osmart???

Jag börjar visserligen förstå att min dator vill J---AS med mig men tankar på att jag blivit oteknisk på grund av min nya hårfärg (är numera blond) gör sig påminda.... ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0